Warning: Declaration of subscribe2_widget::addPluginSubMenu() should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginSubMenu($title, $function, $file, $capability = 10, $where = 'plugins.ph...') in /home/eustud/public_html/wp-content/plugins/subscribe2-widget/subscribe2-widget.php on line 18

Warning: Declaration of subscribe2_widget::addPluginContent($links, $file) should be compatible with mijnpress_plugin_framework::addPluginContent($filename, $links, $file, $config_url = NULL) in /home/eustud/public_html/wp-content/plugins/subscribe2-widget/subscribe2-widget.php on line 18

Warning: Declaration of MW_main_nav_walker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/eustud/public_html/wp-content/themes/ecclesia/functions/theme/functions.php on line 0

Warning: Declaration of MW_main_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/eustud/public_html/wp-content/themes/ecclesia/functions/theme/functions.php on line 0
Εκδρομή στις Βρυξέλλες – Ευρωπαϊκές Σπουδές για Στελέχη Επιχειρήσεων και ΟργανισμώνΕκδρομή στις Βρυξέλλες

Στα πλαίσια του Μ/Π, οργανώνεται εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες προκειμένου οι φοιτητές να έχουν μια άμεση επαφή με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σχηματίσουν ιδία εικόνα για το περιβάλλον και τον τρόπο λειτουργίας τους. Η εκδρομή γίνεται στο δεύτερο έτος του Προγράμματος, και συνήθως χρηματοδοτείται. Οι είκοσι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτή επιλέγονται με βάση την απόδοση τους στα μαθήματα του διεπιστημονικού σταδίου.

ΕΚΔΡΟΜΗ  MSc EXECUTIVE – ΔΕΟΣ 2012 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Νάσιας Παπαχαραλάμπους.

Η ομάδα των 20 ατόμων από το μεταπτυχιακό τμήμα  Δ.Ε.ΟΣ. ήταν συνεπής στο ραντεβού της. Στις 7 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Λίγες ώρες αργότερα το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες, όπου μας περίμενε λεωφορείο για την πρώτη μας ξενάγηση στην πόλη.

Αφού φωτογραφήσαμε και φωτογραφηθήκαμε στο φουτουριστικό Atomium (το μεταλλικό μνημείο του Ατόμου), συνεχίσαμε τη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο.

Από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς είναι, ότι η πρωτεύουσα του Βελγίου καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά της παράδοσής της χωρίς να χάσει το ρυθμό των παγκόσμιων εξελίξεων και καταλήγει τελικά να υψώνει γυάλινους ουρανοξύστες δίπλα σε art nouveau διώροφα και γοτθικούς ναούς.

Λίγο αργότερα, και αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο «Izan Avenue Louise Hotel», ξεκίνησε η εξόρμηση στο κέντρο των Βρυξελλών. Αναμφισβήτητα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τεράστια πλατεία Grand Place, που είναι περιτριγυρισμένη από επιβλητικά και μεγαλοπρεπή κτίρια. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη γλυκιά μυρωδιά, οδηγηθήκαμε κατευθείαν στη Sablon, που αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της σοκολάτας. Πρόκειται για μια περιοχή, με μαγαζιά και χρωματιστές βιτρίνες , όπου μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους σοκολατένιας λιχουδιάς. Λίγο πιο κάτω, και πριν το διάλειμμα για την παραδοσιακή βέλγικη βάφλα συναντήσαμε το «Pis Manneken», το μικρό αγοράκι.

Το επόμενο πρωί, ξεκίνησε με την ξενάγηση στο Parlamentarium, όπου είχαμε την ευκαιρία μέσω των ηλεκτρονικών διαδραστικών εκθεμάτων να γνωρίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να εντρυφήσουμε στην ιστορία του και στους ουσιαστικούς λόγους θέσπισής του. Αμέσως μετά, μεταφερθήκαμε στον πραγματικό χώρο του Κοινοβουλίου, όπου συζητήσαμε με την Ευρωβουλευτή, κα. Άννυ Ποδηματά και τους συνεργάτες της για τις τελευταίες κρίσιμες ευρωπαϊκές εξελίξεις, την πρόσφατη εκλογή της στην θέση της Αντιπροέδρου και την συμμετοχή της στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην αίθουσα της ολομέλειας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η Ευρωβουλευτής παρέθεσε δείπνο για το γκρουπ στο ιταλικό εστιατόριο «Dolce Amaro» όπου και είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την συζήτηση σε πιο χαλαρό κλίμα, ενώ αργότερα κάποιοι από μας συνέχισαν σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης προκειμένου να δοκιμάσουν την περιβόητη βέλγικη μπύρα.

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού περιλάμβανε εκδρομή στην ατμοσφαιρική Bruges, μια παραμυθένια πόλη που διασχίζεται από κανάλια. Στην Bruges, έντονο ενδιαφέρον προκαλούν τα μεσαιωνικά κτίρια και οι πλακόστρωτοι δρόμοι με κάθε λογής μαγαζάκια.

Ύστερα και από τη βόλτα μας στη ρομαντική αυτή πόλη, βρεθήκαμε να αποχαιρετούμε από ψηλά τις Βρυξέλλες και μαζί, αυτή την τόσο ξεχωριστή εμπειρία.

ΕΚΔΡΟΜΗ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    

ΕΚΔΡΟΜΗ 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

Με αφορμή το ταξίδι αυτό συνάντησα νέους ανθρώπους, έμαθα νέους τρόπους σκέψης και νοοτροπίες, επισκέφτηκα μέρη τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα μπορούσα να δω. Αποκόμισα νέες γνώσεις και τις συσχέτισα με τις ήδη υπάρχουσες που είχα από τη φοίτησή μου στο μεταπτυχιακό.
Με τους συμφοιτητές μου επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τη ψήφιση τροποποιήσεων επί των άρθρων της Συνθήκης της Λισσαβώνας και πρόεδρος για τη διαδικασία ήταν ο τέως ευρωβουλευτής και Υπ. Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης. Γνωρίσαμε τον ευρωβουλευτή κ. Δανέλλη, που προσπάθησε να μας εντάξει στη λογική των ευρωπαϊκών οργάνων, όπως και ο καθηγητής μας ο κ. Ζανιάς.
Η εμπειρία μου από το ταξίδι αυτό ήταν σημαντική τόσο ως προς το εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, όσο και ευχάριστη και θα αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση. Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή μας τον κ. Παγουλάτο και τους συμφοιτητές μας, την κ. Ιωακείμ Ι. και τον κ. Ψυχομάνη Γ. για τη βοήθειά τους στην πραγμάτωση αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού, καθώς και για τη σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων των φοιτητών.
Τέλος, να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για όσα μου προσέφεραν από τη φοίτησή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΔΕΟΣ για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Πίπη Ιωάννα απόφοιτος MSc