Ομιλία: “Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο ρόλος της ΕΕ στον ΟΗΕ” Karen E. Smith, LSE

Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο ρόλος της ΕΕ στον ΟΗΕ
Ομιλήτρια: Karen E. Smith, Καθηγήτρια LSE

 Η Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics κα Karen E. Smith, ήταν η καλεσμένη ομιλήτρια στην εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο ρόλος της ΕΕ στον ΟΗΕ», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στο νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κα Karen E. Smith παρουσίασε στους μεταπτυχιακούς αλλά και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη θέση της αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολική.

Την ομιλία, που προλόγισε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δ.Ε.Ο.Σ. κ. Σπύρος Μπλαβούκος, διοργάνωσε το ΜΠΣ στις «Ευρωπαϊκές Σπουδές» για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε συνεργασία με το “Jean Monnet Network on EUUN Relations”, το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet “The Multilateral Diplomacy of the European Union” και την Έδρα Jean Monnet “EU as a Diplomatic and Security Actor”.